home

Indonesië

Reisdocumenten

U dient te beschikken over een paspoort dat nog langer dan 6 maanden geldig is bij vertrek uit Indonesië. Een visum is vereist. Indien u korter als 30 dagen verblijft kunt deze aan de grens aanschaffen. Wilt u langer dan 30 dagen verblijven kunt u een visum aanvragen bij de Ambassade van Indonesië in Den Haag. Voor meer visuminformatie en/of hulp bij aanvraag kunt u terecht bij Visumdienst.

Ambassades

Nederlandse ambassade in Indonesië
Jl. H.R. Rasuna Said Kav. S-3 - Kuningan, Jakarta 12950 - Indonesia T +62 21 524-8200 F +62 21 570-0734  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Indoneschische ambassade in Nederland
Tobias Asserlaan 8 - 2517 KC Den Haag - Nederland T +31 70-3108 100 F +31-70-3643 331

Vaccinatie / Inenting voor bezoek aan Indonesië

Voor een bezoek aan Indonesië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te nemen. Bezoek de site van Traveldoctor voor meer informatie.

Tijdsverschil

Indonesië ligt verspreid over 3 verschillende tijdzones:

  • West-Indonesische tijd (Sumatra en Java), 6 uur later
  • Centraal-Indonesische tijd (Borneo, Celebes, Bali en Lombok), 7 uur later
  • Oost-Indonesische tijd (Molukken, Irian Jaya, Ambon), 8 uur later

Indonesië kent geen zomertijd, dus tijdens onze zomertijd moet u van bovenstaande tijden 1 uur aftrekken.

Hulpdiensten

Mocht u in het geval van nood de hulp nodig hebben van politie, brandweer en/of ambulance dan kunt u gebruik maken van onderstaande alarmnummers:
Politie: 110 - Brandweer: 113 - Ambulance: 118

Kraanwater

Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken. Indien u niet in de mogelijkheid bent om water in flessen te kopen, kook dan het water gedurende 5 minuten. Na het water afgekoeld te hebben kunt u het veilig gebruiken als drinkwater en voor zaken als tanden poetsen, lenzen schoonmaken en het wassen van groente en/of fruit.